De Computerwerkplaats

De werkplaats

In de computer werkplaats kun je werken aan eigen werkstukken. Je neemt zelf het materiaal mee voor jouw werkstuk. In de werkplaats kun je gebruik maken van machines, apparatuur en gereedschap.

Er is een vrijwilliger aanwezig die je enige hulp en informatie kan bieden.
Openingstijden: Maandag t/m vrijdag
09.00 – 16.30 uur
alle dagen vrijwilliger aanwezig

De computerwerkplaatsen bestaan uit twee lokalen (totaal 80 m2 ), één leslokaal waar buiten cursusuren vrij gewerkt kan worden en één oefenlokaal.

De Buurtwerkplaatsen hebben een snelle ADSLverbinding met het het Internet.
Het onbeperkt- gebruik maken van Internet is voor alle leden nu geheel gratis.
Verder zijn er A4 laserprinter en kleuren inktjetprinter en een A4 kleurenscanner aanwezig.

De computerwerkplaats organiseert veel verschillende cursussen op allerei niveaus

Beschikbare programma's

adobe apps

Nieuw! Adobe Creative Cloud
Alle Adobe apps en programma's zijn nu beschikbaar om mee te werken, klik op deze link voor een overzicht van alle apps »


adobe apps

After effects »


adobe apps

Dreamweaver »


adobe apps

Flash »


adobe apps

Illustrator »


adobe apps

Indesign »


adobe apps

Lightroom »


adobe apps

Muse »


adobe apps

Photoshop »


adobe apps

Premiere Pro »


 • Microsoft Internet Explorer (Browser)

 • Mozilla Firefox (Browser)

 • Painter Classic

 • Excel 2010

 • Access 2010

 • Powerpoint 2010

 • Pinnacle Studio 14

 • Word 2010

 • CorelDRAW 9

 • Adobe Creative Studio 5, met daarin onder andere Flash en Dreamweaver

 • AutoCAD 2005

 • The Gimp (Freeware fotobewerking )

 • Google SketchUp 3D (download)

Cursus WebTotaal

Dreamweaver CS5 is een (HTML) graphische web-editor: Tekst invoeren, opmaken, hyperlinks maken, lay-out algemeen, lay-out met divs en/of gebruik van template's, foto's invoeren en bewerken, menu mogelijkheden en alles over het echt online zetten van de webpagina's (we zetten de oefensite's ook echt op Internet!)

PhotoShop Foto's zijn vaak in hoge mate bepalend voor de moderne websites. Tijdens de cursus gebruiken we ook photoshop om het foto materiaal op de juiste wijze geschikt te maken voor het web. Waar moet je op letten als je foto's gebruikt van de scanner of de digitale camera: pixels en dpi, het corrigeren en bewerken van foto's om ze optimaal op het web te kunnen gebruiken. Ook leer je een fotogalerij maken.

Indien voldoende belangstelling komt er een vervolg met nog een aantal extra lessen over moderne dynamische toepassingen oa. foto viewers, foto sliders en dynamische tekstvlakken. (+ evt.nog keuze onderwerp(en))

Deze opleiding bestaat uit 36 uur (exclusief oefenen!)

Bij deze cursus krijgt u een eigen domeinnaam met een compleet hosting pakket (met alle mogelijkheden) Gratis !

Vereiste voorkennis: ruime ervaring Windows en Internet

Cursus Adobe Illustrator CS5

Maak opvallende vector-illustraties voor allerlei projecten.
Adobe Illustrator CS5 wordt door professionele ontwerpers over de hele wereld gebruikt en biedt precisie en kracht met geavanceerde tekengereedschappen, expressieve natuurlijke penselen en een schat aan tijdbesparende functies.

Teken vormen en scŤnes in een nauwkeurig 1-, 2- of 3-punts lineair perspectief en creŽer op deze manier realistisch aandoende diepte en afstand.

Met het programma kunnen diverse uitingen ontworpen worden, zoals:
illustratieve tekeningen, cartoons, technische tekeningen, doorsneden van machines maar ook een logo of letterontwerpgrafische producten zoals een of meer pagina's van een catalogus, flyer of brochure.

Goede computervaardigheden zijn een voorwaarde om aan deze cursus te kunnen deelnemen.

Kijk ook op: http://www.adobe.com/nl/products/illustrator/whatsnew/

Cursus Google SketchUp

Google SketchUp: 3D voor iedereen!

Met Google SketchUp is het voor iedereen gemakkelijk geworden om 3D tekeningen/plaatjes te maken. Maak uw model, bekijk het van alle kanten, wijzig het eenvoudig als u nog niet tevreden bent. Kleed uw model aan met kleuren en materialen, voeg nog wat library-elementen toe om een prachtig compleet eindresultaat te tonen. Kies eenvoudig voor een technisch uitziend resultaat of juist voor een losser effect met bijvoorbeeld waterverf, houtkool viltstift etc.

Sketchup staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid. Deze cursus is geschikt voor alle mensen die hun ideeŽn willen visualiseren: van het nieuwe meubel dat u wilt maken tot misschien wel een compleet architectonisch ontwerp.

Vereiste voorkennis: algemene basis computer kennis

Download gratis versie Google Scetchup

Cursus Wordpress

Wordpress is een heel makkelijk en handig programma om een weblog of om een website mee te maken. Het is een CMS (Content Management Systeem) Een website die alleen nog gevuld moet worden met inhoud !
Goede algemene computervaardigheden zijn een voorwaarde om aan deze cursus te kunnen deelnemen.
We bekijken: algemeen gebruik, installatie, maken pagina's en aanpassen. Verder gaan we de configuratie aanpassen en verschillende templates gebruiken. Met templates kun je de vorm/layout van je site snel veranderen.

Omdat we snel van start willen gaan krijgt u een eigendomeinnaam met compleet hosting pakket (met alle mogelijkheden) bij deze cursus. Gratis !
U werkt daardoor dus vanaf de eerste dag online op en aan een eigen website !
Verder kijken we naar het gebruik van widgets en het toepassen van verschillende themas.

Websites maken of onderhouden

Professionele websites aanpassen of zelfs geheel zelf maken hoeft niet heel moeilijk te zijn. Het grafische programma Dreamweaver werkt geheel volgens het 'What You See Is What You Get' (WYSIWYG) -principe en heeft allerlei gereedschappen om je (web)pagina's stap voor stap op te bouwen. Bovendien hoeft je niet altijd vanaf nul te beginnen. Met de krachtige DW-methode om sjablonen/templates uit de bibliotheek te gebruiken en aan te passen, kun je snel een complete website maken volgens een georganiseerde structuur. Je kunt deze sjablonen natuurlijk ook zelf maken.

We kijken ook naar de basis HTML om deze te kennen en te begrijpen, zelf codes leren typen hoeft dus niet. Met CSS (de uitbreiding van/voor HTML en onmisbaar in elke moderne website) geven we onze pagina's tot in de details de gewenste vorm. In de cursus werken we soms lokaal aan onze website maar ook regelmatig rechtstreeks aan de gepubliceerde site op het internet.

Nb. Deze cursus is ook een goede basis om zelf WordPress- thema's aan te passen.

Ruime ervaring met Windows is vereist voor het volgen van deze cursus.

Cursus Adobe PhotoShop CS5

Photoshop is hèt foto bewerkings programma om foto's op professionele manier klaar te maken voor gebruik in andere programmas.

Met photoshop kunt u uiteraard uw foto's op maat maken, bijsnijden, uitknippen etc, en alles met grootte eenvoud en preciecie. Maar u kunt ook echt uw foto's verbeteren, corrigeren en retoucheren. U kunt geheel nieuwe foto's creeren door onderdelen van bestaande foto's naadloos in een nieuwe fotos te monteren!

Deze cursus heeft iedere ontwerper nodig. Ook voor website bouwers wordt deze cursus sterk aan bevolen.

Goede computervaardigheden zijn een voorwaarde om aan deze cursus te kunnen deelnemen.